Skip to main content

“De mensen die mijn gezelschap opzoeken, winnen daar veel bij, zowel in hun eigen ogen als in die van anderen. Toch hebben ze van mij nooit iets geleerd, laat dat duidelijk zijn. Aan de kostbare inzichten waarmee ze hun voordeel doen, hebben zij zelf geboorte gegeven. Maar het verloskundige werk neem ik voor mijn rekening”.

Socrates

Psycholoog, coach en trainer

Mijn expertise zit op het snijvlak van persoonlijke, professionele en organisatieontwikkeling. Wat mij fascineert is hoe mensen zich ontwikkelen in werkcontext, wat daarin verbinding en betrokkenheid bevordert en wat de interactie tussen organisatiestructuur, processen en menselijk gedrag beïnvloedt.

Ik ga uit van de kracht van professionals, op elk niveau. Daarbij heb ik oog voor ieders kwaliteiten en de bijdrage die ze kunnen leveren aan de organisatie. Ik ondersteun graag de persoonlijke ontwikkeling van mensen en stimuleer het nemen van initiatief en eigenaarschap daarin.

Men noemt mij aandachtig, warm en positief ingesteld. Ik prikkel, sta stevig in mijn schoenen en hou van humor om daarmee ook de verbinding te maken.

Kennis en ervaring

Vanuit oprechte interesse in mensen heb ik gekozen voor een opleiding als (organisatie-)psycholoog. 

Jarenlang werkte ik zelf als manager in diverse (maatschappelijke) organisaties. Op basis van die ervaring weet ik waar leiders in hun dagelijkse werk tegen aanlopen.

Ik investeer doorlopend in mijn eigen ontwikkeling, zodat ik als mens en als coach mijn gereedschap blijf slijpen.

Zo heb ik een persoonlijk leiderschapstraject voor senior management afgerond, de tweejarige Mastercoach opleiding bij de Baak gevolgd en ga ik in april 2023 starten bij het Bert Hellinger instituut om me verder te bekwamen in “Systeem dynamiek in organisaties”.

Kom even kennismaken

Een belangrijke succesfactor in een coachingstraject is de relatie tussen coach en client. Overweeg je coaching?

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uurtje. Daarin kijken we of we klik hebben en of wij samen aan de slag kunnen met jouw coachvraag.

Referenties

  • Jessica combineert resultaatgerichtheid met een groot hart. Haar coaching is excellent en ze heeft een neus voor talent en potentie van mensen.

    Paul Kouijzer, directeur bestuurder TBV Wonen
  • Het afgelopen half jaar heb ik een coachtraject gevolgd bij Jessica. Ik heb haar leren kennen als een ontzettend warme en scherpe coach. Ze zet duidelijk de kaders uit, weet waar ze het over heeft en weet een veilige setting te creëren, waardoor ik me op mijn gemak voelde om me kwetsbaar op te stellen. Daarnaast wist ze haarscherp de vinger op de juiste plek te leggen, door door te vragen en af en toe flink de spiegel voor te houden. Dat heeft mij erg geholpen in het vinden van antwoorden in mijzelf op mijn leervragen.

    Anneloes van der Meer, Talentmanager / Accountmanager Young Colfield
  • Jessica creëert een plezierige en open sfeer, waardoor je je snel op je gemak voelt. Ze spiegelt en vat dingen samen, wat maakt dat je ineens andere verbanden ziet. Je krijgt als het ware zelf de rode draad te pakken.

    Anoniem, RIVM